Gå till innehåll
Ljungby Ridklubb
Ljungby Ridklubb

Publicerad: 2023-06-12

Senast uppdaterad: 2024-01-24

Författare: Kansli

Hippocrates

HX Logo

Den administrativa delen av ridskolan sköts med hjälp av systemet Hippocrates. Hippocrates består av en webbaserad elevportal där du som elev/kund på ridskolan har ditt eget konto där du kan se dina ridlektioner, fakturor, avboka lektion, boka igenridning mm.

Detta innebär att du som elev / målsman måste logga in i elevportalen och uppdatera er personliga information samt godkänna eventuellt avtal. Om det finns ett avtal som du måste godkänna så är de det första som kommer upp direkt när du loggat in.

När du har gjort detta så hittar länken till din personliga information längst upp till höger - klicka på ditt namn och välj “Inställningar”. Gör de ändringar som behövs och klicka sedan på knappen som det står “Spara grundinformation” på.

OBS: Om du märker att “Spara grundinformation” knappen inte går att klicka på, så beror det på att ditt lösenord behöver uppdateras då det är för svagt, eller att det inte är ändrat från de “standard” lösenordet som vi har satt för ridskolan. Ändra lösenordet så kommer du kunna spara dina uppgifter.

Logga in

För att logga in gå till: https://elevportal.hippocrates.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Som användarnamn skriver du in den mejladress vilken du i dagsläget får dina fakturor skickade till. (Den adress ni angett på kontaktformuläret)
Lösenord: LJRK2020
Bolagskod är: Ljrk
Tänk på att ändra till ett personligt lösenord under inställningar vid din första inloggning!

Delbetalning

Ridskolan har en funktion för delbetalningar och är det något som du vill aktivera så gör du detta under dina inställningar. Du klickar i kryssrutan “Delbetalningar” så kommer ridskolan att dela upp dina fakturor på tre delar. Observera att detta endast gäller hela terminskurser och du bör aktivera detta snarast så att det kommer med till nästa fakturering. Klicka på menyvalet “Information” och sedan fliken “Övrig information” för att läsa mer om hur vi hanterar delbetalningar.

Fakturor/Friskvårdsintyg

Under fliken Ekonomi kan ni se alla era fakturor. Önskar ni ett intyg för friskvårdsbidrag går det bra att skriva ut ett själv här.

Tryck på knappen Friskvårdsintyg för den faktura intyget skall gälla, välj artikel och tryck sedan på skapa intyg. Intyget kan sedan spars ned och /eller skrivas ut.

HX Fakturor
HX Friskvård

Lämna återbud

Behöver du av någon anledning lämna återbud till en lektion kan du göra det på startsidan under Mina kommande lektioner och aktiviteter. Tryck på knappen avboka vid den lektion du vill lämna återbud till. För att du skall ha rätt till igenridning skall återbudet lämnas innan kl 12.00 samma dag.

HX Start

Boka igenridning

Igenridning erbjuds då avbokning gjorts innan klockan 12.00 samma dag som din lektion. Igenridning
sker i en grupp på motsvarande utbildningsnivå eller lägre. Igenridning sker alltid i mån av plats och
måste ske under samma termin som den avbokade lektionen. Du har rätt till två igenridningar per termin.

För att boka igenridning gå in under fliken Mina aktiviteter, där det kommer finnas möjlighet att boka igenridning om du avbokat en tidigare lektion i systemet. Tryck på boka igenridning, då kommer en lista upp med möjliga igenridningsalternativ. Tryck på stå i kö för granskning. Vi godkänner alla igenridningar manuellt så håll utkik efter besked om igenridningen är möjlig eller ej.

HX Aktiviteter
HX Igenridning