Gå till innehåll
Ljungby Ridklubb
Ljungby Ridklubb

Publicerad: 2022-11-09

Senast uppdaterad: 2023-12-04

Författare: Kansli

Bli medlem

Visst är det roligt att rida och vara med i en bra ridklubb!?

Ljungby Ridklubb är en ideell förening som driver mycket av sin verksamhet med hjälp av frivilligt arbete. Tävlingsverksamheten är en sådan del. Ridskolan och lektionerna för privatryttare sker till stor del av den av klubben anställda personalen. Viss del av spetsträningen för privatryttare köper klubben in av externa utbildare.

OBS! Du som rider på anläggningen måste vara medlem i Ljungby Ridklubb. Medlemsåret är 1/1 - 31/12.

Vad får vi för medlemsavgiften?

Förutom att föreningens medlemmar får tidningen Häst&Ryttare samt en olycksfallsförsäkring och att föreningen får en försäkring, och diverse idrottsrabatter så blir medlemskapet i Svenska Ridsportförbundet det föreningen gör det till. Det finns möjligheter att söka LOK-stöd, Idrottslyft och andra stöd, föreningen kan arrangera tävling och utbilda funktionärer, ridskolan kan bli kvalitetsstämplad och utbilda/fortbilda sina ridlärare, organisationen erbjuder en uppsjö av utbildningar och aktiviteter samt rådgivning i alla möjliga frågor som rör föreningen och ridsporten.

Men föreningen är också med och bidrar till Svensk Ridsport – ju fler vi blir och ju mer vi gör, ju starkare blir ridsporten och desto mer stöd får vi.

Läs mer om vad som ingår i olycksfalssförsäkringen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur hög är medlemsavgiften till Svenska Ridsportsförbundet?

Årsavgiften till Svenska Ridsportförbundet fastställs av förbundsstämman. Årsavgift för 2021, 2022, 2023 och 2024 är 112 kronor per medlem. Till detta kommer en avgift för den gemensamma olycksfallsförsäkringen (105 kronor per medlem 2023).

Av medlemsavgifter som du betalar till Ljungby Ridklubb går direkt 217 kronor/medlem och person till Svenska Ridsportsförbundet. Läs mer om medlemsavgiften till förbundet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medlemsavgifter för 2024

Junior: 320:- / år (upp till 18 år)

Senior: 460:- / år (över 18 år)

Familj: 950:- / år

2024:års avgifter beslutade på årsmöte 2023-02-18.

Avgifter betalas till Bankgiro 343-2267

Vid betalning är det viktigt att du anger fullständigt personnummer, adress och e-postadress.

Alla som med privathäst nyttjar anläggningen för ridning på egen hand, träning för instruktör, longering, löshoppning o.s.v måste vara medlemmar i LjRK samt ha löst anläggningskort.

Vid missbruk där medlemsavgift och anläggningskort INTE är löst av nyttjare av anläggningen, kommer helårsavgift samt en faktureringsavgift på 150 kronor att faktureras.

Avgifterna ska betalas utan anmodan.