Gå till innehåll
Ljungby Ridklubb
Ljungby Ridklubb

Information angående filmning och fotografering

Efter beslut av styrelsen så kommer fortsättningsvis all filmning under lektionstid vara förbjuden.

För allas trevnad och säkerhet har styrelsen tagit beslutet att all filmning under lektionstid är förbjuden då ridskolan skall vara en plats där alla skall kunna känna sig trygga, både elever och ridlärare samt övriga anställda.

Att få se sig själv på film är både roligt och lärorikt, men det är inte alltid dessa filmer bara används i lärandesyfte för eget bruk. Allt oftare hittar man numera foton och filmer på olika sociala medier. Vi har sedan ett antal år tillbaka en GDPR-lagstiftning som innebär att man under inga omständigheter får lägga ut namn, foto eller filmer på sociala medier på någon annan än sig själv om man inte har dennes tillåtelse. För tex personer som lever med skyddad identitet kan påföljden om deras identitet röjs bli katastrofal. I samband med lektionsverksamhet där flera personer är aktiva och kan bli mål för filmningen är det svårt att säkerställa att alla som syns på filmen också har gett sin tillåtelse att vara med. För en elev kan det vara väldigt ledsamt och kränkande om filmer på ens misslyckanden läggs ut på sociala medier. Det är absolut inte tillåtet att lägga ut andra personers misslyckande på TIK TOK, Facebook eller andra sociala medier.

I Ljungby Ridklubbs policy tar vi starkt avstånd mot mobbning och kränkning och därför måste vi bli mer restriktiva och eftertänksamma på hur detta skall hanteras.

Så här får du använda foton och filmer:
Foton där bara du syns får du lägga ut på sociala medier. Men tänk alltid på vad andra kan läsa in i en bild, som du kanske själv inte tänker på.

 

Publicerad: 2023-05-08

Senast uppdaterad: 2023-05-08

Författare: Kansli