Hoppa till sidans innehåll

Höstterminen 2022


Välkomna tillbaka till höstterminen 2022 på Ljungby Ridklubb!

 

Terminen startar måndagen den 15/8 och håller på till den 22/12. Under lov är det ridning som vanligt.

 

Hippocrates

Ljungby Ridklubb använder sig av systemet Hippocrates. Programmet består av en webbaserad elevportal där du själv kan se dina fakturor, lektioner och hästar samt få information ifrån ridskolan. För närvarande använder vi inte alla funktioner i Hippocrates men målet är att under hösten kunna utöka användandet av systemet så att du på sikt ska kunna boka av din lektion eller boka igenridning, vilket underlättar för både elever och ridlärare.

Inloggning till Hippocrates

Logga in här: https//academy.hippocrates.se

Som användarnamn skriver du in den mejladress vilken du i dagsläget får dina fakturor skickade till.

Lösenord: LJRK2020
Ridskolans kod är: Ljrk

På ditt användarkonto kan du se kommande lektioner, avboka lektioner, boka igenridning, få en översikt över dina fakturor och se ridskolans kommande aktiviteter. 

Tänk på att ändra till ett personligt lösenord under inställningar vid din första inloggning!

Ny medlem? Registrera dig på https://academy.hippocrates.se/newMember.php?id=289.

Har du några frågor om Hippocrates är du varmt välkommen att höra av dig till kansliet via telefon 073 831 23 30 eller via mail This is a mailto link

 

Betalning

Betalning av avgift för ridlektioner sker en gång per termin, om du inte väljer delbetalning där ridavgiften delas upp och betalas vid tre tillfällen. Summan från den inbetalda bokningsavgiften dras av från den totala terminsavgiften. Gäller ej nya elever. All fakturering sker via e-post till den adress du angett i elevportalen, därför är det viktigt att vi har en aktuell E-postadress till dig för att undvika problem. Vill du ha pappersfaktura, kontakta kansliet på This is a mailto link. Inbetalning sker till bankgiro 396–5548. Ange alltid OCR-nummer vid betalning, ingen övrig info behövs. Du ser din ekonomi och dina fakturor via din elevportal. Har du några frågor om din betalning är du varmt välkommen att höra av dig till kansliet via telefon 073 831 23 30 eller via mail This is a mailto link

Hippocrates har en funktion för delbetalningar och är det något som du vill aktivera så aktiverar du detta under dina inställningar. Du klickar i kryssrutan “Delbetalningar” så kommer din faktura att delas upp på tre. Observera att detta endast gäller hela terminskurser och du bör aktivera detta snarast så att det kommer med till nästa fakturering. Om du väljer delbetalning så tillkommer en fakturaavgift på 100 kronor vid varje faktureringstillfälle.

Om en medlem inte betalar sina fakturor förbehåller sig klubben rätten att stänga av medlemmen från all aktivitet på klubben.

 

Ridlektioner

Inför varje ny termin planeras grupperna om så att det skall passa allas kunskapsnivå. Du informeras om detta i god tid innan terminsstart och vi försöker planera verksamheten så att det passar allas önskemål. Utgå ifrån att du rider på samma tid om din instruktör inte sagt något annat.

Om du vill börja rida på ridskolan får du gärna prova på 3 ggr utan att avlägga hel terminsavgift, då betalar du enbart för de lektioner du rider. Vill du fortsätta efter de tre provveckorna så betalar du resten av terminens avgift. Detta gäller endast för nya elever.

 

Avbokning och igenridning
Om du eller ditt barn blir sjuk eller får förhinder kommer ni så småningom kunna boka av ridlektionen i elevportalen Hippocrates Academy. Än så länge avbokar du dina ridlektioner på samma sätt som tidigare, via sms till 070 508 00 02 eller via mail till This is a mailto link.

Igenridning erbjuds då avbokning gjorts innan klockan 12.00 samma dag som din lektion. Igenridning sker i en grupp på motsvarande utbildningsnivå eller lägre. Igenridning sker alltid i mån av plats och måste ske under samma termin som den avbokade lektionen. Du har rätt till två igenridningar per termin.

 

Som aktiv ridelev (förälder till barn under 15 år) på ridskolan kommer vi fr.o.m. ht 2021 införa att alla ridande ska gör 4 obligatoriska timmar vid något tävlingstillfälle under året.

Då vi har många tävlingar behöver vi att alla kan hjälpa till och göra ett 4 tim pass/år vid någon tävling. Dessa tävlingar gör att vi kan hålla anläggning vi har så fin, hålla med fina ridskolehästar och mycket annat som gör att vi kan driva runt ridskolan och för att hålla nere kostnader för de som rider på ridskolan. Hjälps vi åt så blir det mycket roligare och inte så tungt för några.

Ett pass kan vara från 08.00-12.00, 12.00-16.00 och 16.00- slut, lite olika beroende på var man är och hjälper till.

Vad kan man då hjälpa till med?

  • Städ – städa caféterian, trappor, toaletter etc (ingen hästvana behövs)
  • Uppstallning – spåna upp boxar inför tävlingar, oftast ons-tors innan tävling (ingen hästvana behövs)
  • Parkering – att de som kommer med lastbilar och transporter vet var de ska ställa och att de inte tar för stor plats. (ingen hästvana behövs)

Se Uppstallning

  • Caféterian – servera mat (ingen hästvana behövs)
  • Hjälpa till på banan – bygga hinder, insläpp- utsläpp, etc (viss hästvana och hindervana behövs)
  • Domartorn – ta tid, skriva protokoll etc

Det kommer att komma information både via mail, fb, instagram och i stallet när tävlingarna är och vilka man kan kontakta.  

De tävlingar som kommer att genomföras under hösten är:

v.31 lör-sön, Dressyrtävling Ponny & Häst

v.37 fre-sön, Hopptävling Häst

v.38 fre-sön, Hopptävling Ponny

v.40 lör-sön, Dressyrtävling Häst

v.46 lör-sön Hopptävling Ponny & Häst

 

Priser ridskolan HT22

Max 8 elever i varje grupp. Nybörjargrupp max 10 elever i varje grupp. Priser för Junior gäller för hela året då man fyller 18.

Nybörjargrupp ponny steg 1 45 min 195kr/gång

Ponny: 45 min 205kr/gång

Junior Häst: 45 min 215kr/gång

Junior Häst: 60 min 235kr/gång

Senior Häst: 45 min 230 kr/gång

Senior Häst: 60 min 255 kr/gång

 

Privat ridskolelektion 45 min 2 & 2 350kr

Privat lektion på egen häst för ridskolans instruktörer 30 min 300 kr eller 45 min 350 kr

 

Hoppspecial 60 min 335kr/ggr (max 6 st i gruppen)(lör el sön)

Dressyrspecial 60 min 335kr/ggr (max 6 st i gruppen) (lör el sön)

 

Medlemsavgifter för 2022

Junior: 290:- / år (upp till och med 18 år)

Senior: 430:- / år (över 18 år)

Familj: 870:- / år

 

Vi ser fram emot en ny och rolig termin på Ljungby Ridklubb, varmt välkomna till höstterminen 2022!

 

Uppdaterad: 17 AUG 2021 10:18 Skribent: Hanna Forsberg
E-post: This is a mailto link

 

 

Kontakta oss

Ljungby Ridklubb

Sickinge

341 91 LJUNGBY

070 508 00 02

Svarar vi ej i telefon är du välkommen att skicka ett sms eller prata in ett meddelande. Lämna namn och telefonnummer så återkopplar vi så fort vi kan!

 

Ridskola

För avbokning och
frågor till ridskolan
070 508 00 02

This is a mailto link

Svarar vi ej i telefon är du välkommen att skicka ett sms eller prata in ett meddelande. Lämna namn och telefon nummer så återkopplar vi så fort vi kan! 

 

Kansli

Kansliet är bemannat:

Mån, Tis, Ons, Fre 08,00-12,00

073-8312330

This is a mailto link

Tävling

För frågor angående tävlingar

This is a mailto link

This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Ljungby RK - Ridsport
Sickinge
34191 Ljungby

Kontakt:
Tel: 0738312330, 0705080002
E-post: kansli@ljungbyridklu...

Se all info