Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan


Inledning

Ljungby ridklubb är en ideell förening med cirka 350-400  medlemmar varav för närvarande cirka 190 ridande per vecka på ridskolan. Lektionsverksamheten omfattar bland annat handikappridning, knatteridning, juniorridning samt seniorridning. Ett antal grupper finns även där privat- häst/ponny tränar hoppning/markarbete i lektionsverksamheten. 

Föreningen har anställd personal för ridundervisning och skötsel av hästarna. På LjRK finns två ridhus och en gruspaddock. Under 2015 invigdes det nya stallet med boxplatser för stor häst. Den äldre stalldelen byggdes då även om från spiltor till boxplatser för ponny. Totalt finns det 29 boxplatser i stallet.  Ridskolan har cirka 24 hästar och ponny i olika åldrar och utbildningsnivåer, därutöver finns även privathästar uppstallade. Verksamheten har även ett tävlingsstall för 100 boxplatser. För klubbens ridlektioner ansvarar välutbildade ridinstruktörer under ledning av verksamhetschef Linda Svensson och stallchef Jenny Karlsson

LjRK arrangerar tävlingar i dressyr och hoppning på ponny och häst i olika nivåer, pay and jump, lokal, regional och nationell nivå.

 

Ekonomi

LjRK strävar efter att ha en stabil och sund ekonomi. Styrelsen ansvarar tillsammans med verksamhetschefen att ekonomin hålls i en god balans. Verksamhetschefen redovisar månadsuppföljningar till styrelsen. 

 

Styrelsen 

Styrelsen verkar för föreningens ändamål genom att planera, leda och fördela arbetet inom föreningen. Styrelsen för protokoll på sina möten och återrapporterar till respektive sektion samt informerar sina medlemmar om vad som är på gång.

 

Ridskola

LjRK erbjuder ridutbildning för alla, motionsryttare, tävlingsryttare och ryttare med nedsatt rörelseförmåga. Detta sker på ridskolehäst eller privathäst. På LjRK anordnas även fritidsaktiviteter och ridläger under vissa skolungdomars lov. Verksamhetschefen ansvarar för detta och lämnar i samband med den ekonomiska redovisningen en skriftlig rapport månadsvis till styrelsen.  

 

Tävlingssektionen (TS)

TS ansvarar för planering och genomförande av föreningens tävlingar inom hoppning och dressyr i samråd med styrelsen. LjRK´s ryttare deltar i andra discipliner samt i lagmästerskap och individuella mästerskap och uppmuntras till detta. TS ansvarar för att föreningen har ett bra hindermaterial för att kunna hålla tävlingar på nationell nivå. Protokoll förs vid möte och återrapporteras till styrelsen.

 

Utbildningssektionen (US)

US ansvarar för att genomföra kurser, clinic och privatträning för föreningens medlemmar, både för ryttare och funktionärer. US för protokoll vid sina möten och återrapporterar till styrelsen.

Ungdomssektionen (UDS)

UDS är för barn och ungdomar under 26 år. Denna sektion är vår framtid och har som uppgift att bland annat introducera ungdomar såväl i det dagliga arbetet med omsorg om hästen och med föreningsarbetet i allmänhet i klubbens anda. Sektionens uppgift är också att erbjuda aktiviteter för barn och ungdomar samt att arbeta med att engagera och få fler barn och ungdomar aktiva i stallet med allt inom stall- och hästvård. Sektionen anordnar aktiviteter som lockar medlemmar under 26 år att delta. UDS ska föra protokoll vid sina möten och återrapporterar till styrelsen.

 

Cafeterian

Cafeterian är en viktig samlingspunkt för alla grupper på anläggningen, inte minst för de ridskoleelever som tillbringar en stor del av sin fritid där. Cafeterian drivs helt ideellt av föreningens medlemmar. Den är också en viktig inkomstkälla speciellt i samband med tävlingar.

 

Sponsring

Sponsring är en viktig del av ekonomin vilket gör att sponsringsavtalen bör ses över under 2016.

Uppdaterad: 08 NOV 2017 14:56 Skribent: Styrelsen, Ljungby Ridklubb

Kontakta oss

Ljungby Ridklubb

Sickinge

341 91 LJUNGBY

070-5080002

 

Kontoret är just nu oregelbundet bemannat. Nås säkrast via mail. Svarar vi ej på telefonen så prata in ett meddelande, lämna namn och telefon nummer så ringer vi upp så fort vi kan. Går Även bra att Skicka ett SMS.

Ridskola
För avbokning och
frågor till ridskolan
070-5080002

This is a mailto link

Kansli

Kansliet är tyvärr inte bemannat dagtid men vi nås lättast via mail.

This is a mailto link

Tävling

För frågor angående tävlingar

This is a mailto link

This is a mailto link

Postadress:
Ljungby RK - Ridsport
Sickinge
34191 Ljungby

Kontakt:
Tel: 037210071, 037282330
E-post: This is a mailto link

Se all info